laupäev, 1. veebruar 2014

Apelsini-pohla keeks

Ma ei ole ülepeakaela tervise-guruks ja ökolapseks ära pööranud, kuid aeg-ajalt võiks me kõik mõelda, mida erinevaid palakesi suhu pistes meie keha sellest kõigest arvab.

Tervislik toit ei pea tähendama vaid kapsalehe ja porgandi krõbistamist ning kõigest "heast" loobumist. Tervislik toit võib olla ka väga maitsev, peab oskama vaid mitte-nii-tervislike komponentide osakaalu vähendada või asendama need looduslike ja organismisõbralike toitainetega.

Siin on üks järjekordne tõestus, et isegi üks KEEKS võib ka olla tervislik ja maitsev. Proovi ise järele ja veendu! :)


Mida ja kui palju?

- 6 muna
- 1/2 tassi võid/kookosrasva
- 1/4 tassi mett
- 1 tl vanilliekstrakti
- 1/4 tassi värskelt pressitud apelsinimahla
- 1 tass kookoshelbeid (või 3/4 tassi kookosjahu. Mina kasutasied helbeid, sest Tartus kookosjahu ei leidunud)
- 1/2 tl meresoola
- 1/4 tl söögisoodat
- 1 sl riivitud apelsinikoort
- 1/2 tassi pohli (või jõhvikaid)


Kuidas toimetada?

Lülita ahi 180 kraadi peale soojenema. Vahusta kausis munad, lisa juurde apelsinimahl, sulatatud või (või kookosrasv), mesi ja vaniliekstrakt. Sega läbi. Lisa kookoshelbed (või kookosjahu), sooda, meresool ja apelsinikoord. Sega läbi. Lisa jõhvikad ja sega veelkord.

Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi. Lase 175-180 kraadi juures küpseda 40-45 minutit. Seejärel lase jahtuda ja serveeri.

Amps!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar