neljapäev, 18. juuli 2013

Mustsõstra-kohupiimakook rukkipurukattega

Olen oma maailma kõige armsamas paigas- mu vanematekodus- puhkust nautimas ja nähes marjadest pungil olevaid mustsõstrapõõsaid, ei suutnud ma vastu panna kiusatusele teha üks mustsõstrakook. Ema kuivainete korv andis oma rukkijahupakiga lisainspiratsiooni. Välja kukkus üks veidi erilisema maitsega magus ja mahlane amps.



Mida ja kui palju?

Purusegu:
- 3 dl rukkijahu
- 0,75 dl pruuni suhkrut
- 75 g võid

 Täidis:
- 80 g hapukoort
- 250 g kohupiima (kasutasin pakikohupiima)
- 2 muna
- 0,5 dl suhkrut
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 300 g mustsõstraid

Kuidas toimetada?

Nopi suuremas kausis omavahel jahu, või ja suhkur purutaoliseks massiks. Tõsta 2/3 purumassist küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga koogivormi, moodusta põhi.

Sega omavahel korralikult (või mikserda) hapukoor, kohupiim, munad, suhkur ja vaniljesuhkur. Vala täidis koogivormi purupõhjale.

Seejärel laota kohupiimasegu peale marjad ning puista kõige peale purusegu järelejäänud kolmandik.
Küpseta 200-kraadises ahjus ca 35 minutit.
Lase enne serveerimist jahtuda.

Amps!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar