reede, 12. aprill 2013

Prantsuse šokolaaditort

Hõrgutis, mis muudab ka kõige sinisema ja masendavama esmaspäeva päikseliseks reedeks! Kuigi mu kallis elukaaslane magusast eriti lugu ei pea, teeb see kook ka tema relvituks.
NB! Iga amps sellest koogist on eriti tõhusaks leevenduseks šokohoolikutele! :)


Mida ja kui palju?

Taigen:
- 150 g võid
- 200 g tumedat šokolaadi
- 1 sl lahustuva kohvi pulbrit
- 3 muna
- 2 dl suhkrut
- soovi korral u 100 g metsapähkleid
- 1 sl vanillsuhkrut
- 1 dl nisujahu

Glasuur:
- 1 dl vahukoort
- 100 g tumedat šokolaadi

Kuidas toimetada?

Vooderda 26-cm läbimõõduga lahtikäiv ahjuvorm põhjast küpsetuspaberiga ning määri ääred võiga.
Sulata keskmisel kuumusel kastrulis või, lisa sellele tükeldatud šokolaad. Sega pidevalt kuni šokolaadi tükid on täielikult sulanud! Seejärel sega või-šokolaadisegule hulka lahustuva kohvi pulber.

Vahusta munad suhkruga, lisa kergelt jahtunud või-šokolaadisegu, vanillsuhkur ja jahu. Kui soovid kooki lisada ka pähklid, siis nüüd on õige aeg need tükeldatud kujul lisada. Sega hoolikalt ja vala segu vormi.

Küpseta 200 kraadi juures ca 30-35 minutit.
Seejärel võta kook vormist ja lase veidi jahtuda. Aseta kook serveerimistaldrikule ja lase pea täielikult maha jahtuda.

Glasuuri tegemiseks  kuumuta kastrulis koor, lisa tükeldatud šokolaad. Madalal kuumusel pidevalt segades lase massil ühtlustuda, seejärel veidi jahtununa vala glasuur koogile.

Mina kaunistasin tordi nii, et tegin lisaks tumedale glasuurile väheses koguses valge šokolaadi glasuuri,  joonistasin mustri ning lõppviimistluse andsin füüsalitega.

Kui oled tordi kujundamisega valmis, pane ta külmikusse vähemalt 5-6 tunnks (või veelgi parem- üleöö) seisma.
Usu mind, see pikk puhkeaeg külmikus on ootamist väärt!

Amps!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar