neljapäev, 26. september 2013

Mahlakad mustikamuffinid šokolaaditükkidega

Ilm on muutunud kole kiiresti sügiseseks ja külmaks. Et sügishõng kontidest eemale peletada, võtsin sügavkülmast välja karbitäie vitamiinidest ja suvisest päikesest pakatavaid mustikaid ja mätsisin kokku ühe portsu mahlaseid muffineid.
Kindlasti sobiks koogikesi valmistada ka värsketest marjadest, siis ei lähe nad tainast segades ka nii katki ning taigen ei värvu lillaks :)
Antud kogustest valmib ca 12 muffinit.




Mida ja kui palju?

- 4 dl jahu
- 2 dl suhkrut
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl kaneeli
- 1 tl vanillsuhkrut
- 2 muna
- veidi soola
- 100 g võid (sulataud ja toatemperatuurini jahutatud)
- 100 g hapukoort
- 3 dl mustikaid
- 100g tumedat šokolaadi (väiksemaks tükeldatuna- mina tegin ühe šokolaaditüki neljaks)

Kuidas toimetada?

Sega omavahel kuivained. Klopi kausis munad, sulavõi ja hapukoor. Lisa munasegule järk-järgult kuivainetesegu, sega korralikult. Lisa mustikad ja sega ettevaatlikult.
Jaga taigen muffinivormidesse (täida kolmveerand vormist) ja suru taignasse muffini kohta 3-4 šokolaaditükikest.
Küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit.
Lase veidi jahtuda ja naudi soovitatavalt tassi külma piimaga.

Amps!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar