neljapäev, 26. september 2013

Suvikõrvitsapasta

Wait, what?
Jah, Sa lugesid õigesti: s-u-v-i-k-õ-r-v-i-t-s-a-pasta. Oota, loe edasi- asi ei ole nii veider kui paistab. Olles üsna suur suvikõrvitsa ehk kabatšoki fänn, olen teda küll paneerinud, grillinud, aurutanud ja niisama krõmpsutanud, kuid enda üllatuseks leidsin Ragne Värgi toidublogist hoopiski ühe suurepärase pastaidee (tema retsepti sai enda külmkapis leiduvate lähteaeinete järgi vastavalt muudetud). Igatahes tegu ühe mõnusa mahlase maitseelamusega.
Antud kogusest jagub neljaks portsuks.


Mida ja kui palju?

- 300 g pastat (sobivaimad on penned)
- 400 g suvikõrvitsat
- 150 g suitsupeekonit (et mehed ka ikka antud rooga proovida julgeks)
- 100 g merevaiku
- soola-pipart
- peotäis ürte (tüümian, basiilik jms)

Kuidas toimetada?

Keeda pasta, nõruta.
Vajadusel eemalda suvikõrvitsa(te)l südamik, kuid vaid siis kui tegu juba lödima sisu ja suurte seemnetega. Riivi kõrvits jämeda riiviga.
Tükelda peekon suupärasteks ribadeks ja prae pannil mõni hetk. Lisa pannile peekoni sekka ka riivitud suvikõrvits. Prae keskmisel kuumusel kuni suvikõrvits on pehmenenud (võtab aega kuni 3-4 minutit).
Lisa pannil olevale segule hakitud ürdid, prae veel veidi.
Seejärel vähenda kuumust, kalla pannile juurde ka pasta ning noaotsatäite kaupa ka sulajuust. Sega ühtlaseks ja voila!

Amps!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar