pühapäev, 26. jaanuar 2014

Kolme juustu penned

Nüüdseks on ilm juba vähe talvisem- kübeke lund maas ja kuni -25 kraadi kanti paukuv pakane. Et külm liiga ei teeks, on aeg talvepekki korjama asuda. Alustuseks pole vaja muud, kuid lauale veidi rammusamat kraami panna. Mõnusalt koorene ja juustudest punnis pasta tundub selleks täpselt õige valik olevat.

PS! Aitäh sõber Kasparile, kes juustupennesid ühel vahval õhtusöökide saagal omapoolse pearoana pakkus- sealt mu idee pärinebki.



Mida ja kui palju?

- 300 g pennesid (mina otsustasin kasutada täisterapastat, väga maitsev!)
- 250 ml köögikoort (mina kasutasin 5%list laktoosivaba koort)
- 100g sinihallitusjuustu
- 80 g parmesani (Valio Forte= suurepärane valik)
- 100 g suitsujuustu (Saaremaa Kadaka juust suitsutatud küüslauguga andis hea meki)

Kuidas toimetada?

Keeda pasta vähese soolaga, loputa ja nõruta.

Kastme tegemiseks kuumuta pannil koor (keskmine kuumus, ära keema lase!). Lisa kuumale koorele murendatud sinihallitusjuust, jämeda riiviga riivitud suitsujuust ja parmesan. Kuumuta ja lase juustudel sulanduda-seguneda, pidevalt segades.

Kui sulle tundub et mass on piisavalt ühtlane ja kreemjas, lisa kastmesse penned ning sega omavahel korralikult läbi.

Serveeri kohe!

Amps!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar