neljapäev, 27. november 2014

Kodujuustu-mustikakook

Külmikus kükitas karp kodujuustu koos kausitäie kohupiimaga. Kohutav koogi-isu kummitab, kas keeraks kokku kodujuustu-kohupiima koogi? Kindlasti!


Mida ja kui palju?

Põhi:
- 6 viilu musta leiba
- 1 dl suhkrut (mina kasutasin Demerara suhkrut)
- 50 g võid

Täidis:
- 380 g kohupiimakreemi
- 300 g kodujuustu
- 200 ml vahukoort
- 6 sl suhkrut (mina kasutasin taas Demerara suhkrut)
- 15g želatiini
- 150g mustikaid (võivad olla ka külmutatud kujul)


Kuidas toimetada?

Haki leib hoolikalt väga väikesteks tükkideks (või purusta köögikombainis). Sulata pannil või ning sulanud võile lisa leivapuru ja suhkur- kuumuta järjepidevalt segades mõni minut. Seejärel jäta segu jahtuma.

Lisa želatiinile vedi külma vett, lase paisuda. Blenderda kodujuust, vahusta koor suhkruga.
Sega kausis kohupiimakreem, kodujuustumass ja vahustatud koor. Kuumuta (vastavalt pakendi juhendile) želatiinimass ja lisa see pidevalt segades kohupiima-kodujuustu-vahukooremassile.

Pudista leivapuru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva küpsetusvormi põhja. Puista leivapurupõhjale mustikad. Vala peale täidisemass.

Aseta kook vähemalt 4-6ks tunniks külmikusse tahkuma. Soovitatavalt isegi üle öö.

Amps!

(retseptialge pärineb Köögivõluri blogist)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar