neljapäev, 1. mai 2014

Brita kook

Minu vaieldamatu lemmik on seesama imemaitsev ja õhuline Brita (ülivõrdes võib rääkida Werneri kohviku Britast!). Traditsiooniline variant oleks vaarikatega, kuid väga maitsev tuleb ka maasika-mammudega (minul tuli kohe täitsa suvetunne niiviisi peale :) ).
Leian, et Brita on iga koduse koogimeisterdaja must do! Mina sain inspiratsiooni Toidujuttude blogilehelt.


Mida ja kui palju?

Põhi:
- 3 munakollast
- 1 muna
- 1 dl suhkrut
- 150 g võid
- 1 dl mandlijahu
- 1,5 dl nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl vanillsuhkrut

Beseeosa:
- 3 munavalget
- 1,5 dl suhkrut
- peotäis mandlilaaste

Täidis:
- 200 g Ricotta kohupiima
- 200 g Ricotta kohupiimapastat
- 1 dl vahukoort
- 3 sl tuhksuhkrut
- 2 sl sidrunimahla
- 1 tl vanillsuhkrut
- 200 g maasikaid

Kuidas toimetada?

Lülita ahi 175-kraadisele kuumusele eelsooenema. Sulata ja jahuta või. Mikserda munakollased ja suhkur helekollaseks ja tugevaks vahuks. Lisa muna-suhkruvahule jahtunud sulavõi ja kuivained. Määri taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (minul ei täitunud terve ahjuplaat).

Mikserda munavalged, lisades vähehaaval ettenähtud suhkrukogus. Vala beseemass ahjuplaadil olevale taignakihile, silu ühtlaseks. Pudista beseekihile mandlilaastud.

Küpseta 175- kraadises ahjus ca 20 minutit ja seejärel lase põhjal täielikult jahtuda.

Täidise tarvis tükelda maasikad. Vahusta koor tuhksuhkruga, lisa kohupiim ja kohupiimapasta, sidrunimahl ning vanillsuhkur, sega mass ühtlaseks.

Lõika jahtunud koogipõhi pooleks, kata üks poolest kohupiima-vahukooremassiga, laota peale tükeldatud maasikad ning seejärel aseta peale teine koogipool (mandlilaastudega osa pealpool). Lase koogil veidi enne serveerimist külmas "tõmmata". Lase hea maitsta!

Amps!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar