teisipäev, 4. veebruar 2014

Mõnusa kattega ahjupihvid

Mehed löövad nüüd kindlasti käsi kokku- on liha-aeg! Siin retseptis saavad omavahel kokku pihviteadus ja pitsagurmaanlus.
Sobib väga hästi argiõhtu ninaesiseks, ei võta tegelikult eriti kaua aega ka. Antud kogusest saab neli korralikult suurt pihvi. 


Mida ja kui palju?

Pihvitaigen:
- 600 g veisehakkliha
- 1-2 tl hakitud tšillipipart (oleneb, kui vürtsikat elu elada tahad)
- 0,5 tl köömneid
- 0,5 tl paprikapulbrit
- 0,5 tl soola
- 3-4 küünt küüslauku

Pihvi peale:
- törtsuke tomatipastat
- 1 väiksem punane sibul
- veerand paprikat
- 150 g riivjuustu

Kuidas toimetada?

Pane ahi 200 kraadi peale eelsoojenema. Kata suur ahjuplaat küpsetuspaberiga. Sega kausis hakkliha, purustatud küüslauk ja maitseained omavahel korralikult läbi. Jaga taigen neljaks, tee pallikesed ja suru ahjuplaadil pihvideks (u 1-1,5 cm paksuseks). Arvesta, et küpsedes tõmbab pihv diameetris üsna palju koomale, niiet kasuta julgelt kogu ahjuplaadi ruum ära.

Küpseta ahjus u 10-15 minutit, kuni liha servad juba kergelt pruunikad on. Samal ajal, kui pihvid ahjus küpsevad, lõika puhastatud sibulast rõngad, tükelda paprika.
Kui pihvid on ahjus parajaks saanud, võta plaat ahjust välja ja määri igale pihvile kiht tomatipastat, siis laota peale sibularõngad, paprikatükid ning pudista kõige peale riivjuust. Pane pihvid veelkord ahju, kuni juust on peal mõnusalt sulanud ja kergelt kuldkrõbe.

Serveeri koos endale sobivate lisanditega, näiteks kartuli ning värske salatiga.

Amps!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar