neljapäev, 9. mai 2013

Lõhepirukas

Tavaliselt küpsetan lõhet ahjus fooliumimundris, kuid seekord soovisin katsetasin midagi uut. Miks mitte teha lõhest üks maitsev soolane pirukas? Mõledud, tehtud. Tulemus: viib keele alla!


Mida ja kui palju?

Muretaignapõhi:
- 200 g jahu
- 1 spl suhkrut
- 1 tl soola
- 100 g külma võid
- 1 munakollane
- 1 spl maitsestamata jogurtit

Täidis:
- 2 muna
- 75 ml rõõska koort
- 2 spl hapukoort
- 100 g merevaiku (maitserohelisega!)
- 150 g lõhefileed (toores)
- 1 väike porrulauk

Peale:
- 50 g riivjuustu

Kuidas toimetada?

Põhja valmistamiseks sega kokku kuivained, haki sisse või ning näpi, kuni moodustub purutaoline mass. Lisa munakollane ja maitsestamata jogurt. Mätsi mass taignaks ning pane 15-ks minutiks külmikusse. Pese ja tükelda porru. Kuumuta võitatud pannil porru poolpehmeks.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Suru taigen 26 cm-läbimõõduga pirukavormi ning eelküpseta põhja ahjus umbes 10 minutit.

Puhasta kala nahast ning lõigu kuubikuteks. Täidise jaoks klopi munad maitseainetega, lisa rõõsk koor, hapukoor ning merevaik. Sega mass ühtlaseks.

Võta eelküpsetatud põhi ahjust välja ning laota sellele ühtlaselt porrukiht. Seejärel laota porrukihile lõhekuubikud, vala kõige peale täidismass ning raputa pirukas veel üle riivjuustuga.

Küpseta pirukat ahjus 25-30 minutit. Serveeri värske salatiga!

Amps!

2 kommentaari: