neljapäev, 9. mai 2013

Mangokana

Et Eestimaa karmi kliimasse rohkem soojust tuua, võiks vahelduseks vaaritada mõne vürtsikama toidu. Kuldkaunis mangokana toob hellitab lisaks maitsemeeltele ka nägemismeelt. Mango vilja magususe tasakaalustab antud roas karri ning ingveri vürtsikus.






Mida ja kui palju?

- 350-400 g kanafileed (tükeldatud)
- 1 keskmine sibul (hakituna)
- 1 suur küüslauguküüs (purustatud)
- 2 spl karripulbrit
- 2 tl ingveripulbrit
- üks mangokonserv (400g, nõrutatud) (Kui leiad poest küpse mangovilja, eelista kindlasti seda!)
- 250 ml vett
- 200 ml rõõska koort
- soola ja pipart

Kuidas toimetada?

Kuumuta pannil õli ning prae selles hakitud sibul keskmisel kuumusel klaasjaks. Lisa karri- ning ingveripulber. Kuumuta veidi. Seejärel lisa purustatud küüslauk.

Lisa pannile vesi ning tükeldatud mango. Aja segu keema, seejärel vähenda kuumust ning keeda kaane all ca 10 minutit. Vala segu blenderisse ja püreesta (või kasuta saumiksrit).

Pane segu tagasi pannile ning kuumuta keskmisel tulel. Lisa kanafileetükid ning kuumuta umbes 10 minutit (st kuni kana on küps- kontrolli seda aeg-ajalt. Kana peab olema seest valge, mitte roosa).

Lõpuks lisa segule rõõsk koor ning sega mass ühtlaseks. Kuumuta, kuid ära keema tõusta lase. Viimistle maitse soola ja pipraga.

Serveeri riisiga.

Amps!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar