reede, 19. aprill 2013

Hiinapärane lihapada

Väike vahepala magusale!
Üks ülimalt lihtsasti valmiv ja supermaitsev hiinapärane lihapada. Originaalretsept pärineb Toidutarest, kuid olen algversioonist oma lisanditega veidi mahlasema variandi loonud.
Olen teatud kiiksuga ja mulle meeldib erinevaid aasiapäraseid toite süüa pulkadega, minu arvates on nii ka toidu maitse kohe hoopis teistsugune kui kahvliga süües. Niiet kui sa pole varem pulkade abil söönud, siis proovi- kogemus on seda väärt!


Mida ja kui palju?

- 500 g sealiha (mina olen kasutanud ka valmislõigatud seastrooganovi)
- 1 porrulauk
- 0,5-1 tšillipipra kauna
- 1 spl võid (liha praadimiseks)
- 2 spl fariinsuhkrut
- 4 spl sojakastet (olen osa asendanud ka balsamico äädikaga- on ka väga hea!)
- 1 spl valge veini äädikat
- 4 spl vett
- 100 ml kohvikoort
- 150 g tomatipastat
Serveerimseks riisi.

Kuidas toimetada?

Lõika liha 0,5 cm laiusteks ja 5 sm pikkusteks ribadeks. Pruunista liharibad võitatud pannil.
Lisa fariinsuhkur, sojakaste (soovi korral ka balsamico äädikas), valge veini äädikas ja vesi. Vähenda kuumust ja lase roal kaanetatud pannil haududa umbes 5 minutit.

Lõika porru pikuti pooleks ja pese hoolikalt- porrulehtede vahel on tihtilugu liiva/pori, mis hea roa võib rikkuda! Lõika pestud porru ribadeks. Haki tšilli. Lisa porru ja tšilli pannile liha hulka, sega. Lisa tomatipasta ja kohvikoor, sega läbi. Lase veel tasasel kuumusel podiseda 5-7 minutit.

Serveeri riisiga ja lase hea maitsta!

Amps!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar