kolmapäev, 10. juuli 2013

Kodune asuu

Kui olin veel koolilaps, ei kuulunud kooli sööklas pakutav ühepajatoit sugugi mu lemmikroogade sekka. Juurikad, sibul ja liha poolplögases vedelikus- kes seda suhu pistaks?!
Nüüd juba täiskasvanueas hindan aiasaaduste kooslust lihaga mõnusalt pajas podisemas. Suurepärane argitoit, mis maitseb hea ka hiljem ülessoojendatult.
Algretsept pärineb Maire Suitsu ja Lia Virkuse raamatust  "Kiired ardigroad", kuid olen seda hoole ja armastusega hoopistükis omapärasemaks muutnud. Antud kogustest saab terve suure pannitäie mõnusat rooga.



Mida ja kui palju? 

- 300 g sealiha (olen kasutanud ka poes valmiskujul saada olevat seastrooganovi lihasegu- nii läheb toidutegu kiiremini)
- 4 marineeritud kurki
- 3 keskmist sibulat
- 1 suurem porgand
- 4-5 keskmist kartulit
- 3-4 dl kuuma vett (oleneb kartuli ja porgandite kogusest)
- 1 lihapuljongikuubik
- 300 g purustatud tomateid (soovitatavalt ürdilisandiga)
- 1 spl pestot
- pipart, soola


Kuidas toimetada?

Lõika liha, kartul ja kurgid parajalt suhumahtuvateks tükkideks. Sibulad lõika neljaks sektoriks ning viiluta. Riivi porgand jämeda riiviga.

Kuumuta pannil õli, lisa sibulad, liha ning riivporgand. Kuumuta keskmisel kuumusel mõnda aega.
Lisa kuum vesi (kuumuta kiirkeedukannus) ning puljongikuubik. Lisa seejärel kartulid, kurgid ja pesto. Maitsesta soola-pipraga.

Hauta keskmisel kuumusel kuni kartulid on peaaegu pehmed. Siis lisa purustatud tomatid ning hauta kuni kartulid on pehmed (ca 5-7 minutit). Kui lisad tomatid kohe alguses, siis pikeneb kartulite valmimisaeg oluliselt.

Maitse ning vajadusel lisa veel soola ning pipart. Serveeri maitserohelisega.

Amps!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar