laupäev, 14. veebruar 2015

Patuvaba šokolaadikook vaarikatega

Ühel kenal päeval tul mul idee kokku keerata üks toorkook. Selline tervislik ja hea ampsuke, mis pealtnäha petaks ära (oioi, nii palju šokolaadi, see on raudselt hea- aga ilmselt paras suhkru- ja rasvapomm :( ), kuid tegelikult oleks sisult tervisesõbralik alternatiiv :)
Kuna kook õnnestus superhästi ja kõik ampsusaajad kiitsid, katsetan kindlasti lähiajal veel mõne kifti toorkoogi retseptiga.


Mida ja kui palju?

Põhi:
- 100 g mandleid
- 100 g kakaopulbrit (mina kasutasin toorkakaod)
- 100 ml vahtrasiirupit
- 3sl kookosõli
- ühe apelsini riivitud koor

Täidis: 
- 150-200 g vaarikaid või muid hapukamaid marju (et šokolaadimaitset taskaalustada)

Kate:
- 100 g kakaopulbrit (minul jällegi toorkakao)
- 200 ml vahtrasirupit
- 60 ml kookosõli

Kuidas toimetada?

Purusta mandlid jämedamat sorti pudiks (mina kasutasin saumiksri abi), lisa pudile kakao.
Sega omavahel vahtrasiirup, kookosõli ja riivitud aplesinikoor. Vala vedelsegu mandli-kakaopudile ja mötserda ühtlaseks massiks.
Kata lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja suru põhjamaterjal tugevasti vormi põhja. Pane koogipõhi pooleks tunniks külmikusse tahenema.

Katte valmistamiseks sega väikses potis kookosõli ja vahtrasiirup, sõelu juurde kakaopulber. Soojenda segu tasasel tulel pidevalt segades kuni segu on ühtlane ja kergelt soe (ära kuumuta!).

Laota koogipõhjale vaarikad, vala peale kattesegu ja silu ühtlaseks.

Aseta kook tunniks-paariks külmikusse ja lase seejärel hea maitsta! Mina kasutasin protsessi kiirendamiseks sügavkülma abi, sai ka väga hea.

Amps!


(retseptialge pärineb siitjasealtnurgast blogist http://www.siitnurgastjasealtnurgast.ee/2014/01/sokolaadikook-jahuta-munata-suhkruta.html)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar